Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata afgană anunţă operaţiuni de amploare împotriva Statului Islamic

isis oil petrol

Armata afgană susţinută de forţele americane şi-a intensificat operaţiunile împotriva organizaţiei jihadiste Stat Islamic (SI) în estul ţării de la sângerosul atentat ce s-a soldat cu 80 de morţi, sâmbătă, la Kabul, au anunţat marţi responsabili, relatează AFP. Operaţiunea 'Shaeen', 'Vulturul' în dari (una dintre cele două limbi oficiale din Afganistan), care foloseşte mijloace terestre şi aeriene, se concentrează pe districtele Achin şi Kot, în provincia Nangarhar, unde SI a stabilit principalele sale baze pentru a încerca să preia controlul asupra acestei zone la graniţa cu Pakistanul, potrivit unor surse militare.

Ministerul afgan al Apărării a anunţat marţi că armata se află pe punctul de a sparge rezistenţa Daesh (acronim arab al SI) în această regiune în care combatanţii islamişti au apărut în 2014. 'Aşa cum am promis, vom învinge Daesh. Am desfăşurat trupe de comando suplimentare ale armatei în zonă, susţinute de lovituri aeriene americane. Operaţiunile s-au intensificat în ultimele zile, vaste regiuni din districtul Kot au fost curăţate, zeci de combatanţi ucişi, între care comandantul lor, Saad Emarati', a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului, Mohammad Radmanish, contactat telefonic la Jalalabad, oraş important din estul ţării.

'Le dăm o lecţie pentru crimele pe care le-au comis. Dacă vrea Dumnezeu, sfârşitul Daesh la Nangarhar este aproape', a adăugat Mohammad Radmanish. Un purtător de cuvânt al administraţiei din Nangarhar, Attaullah Khogyani, a afirmat că Saad Emarati se află printre cei 120 de combatanţi ai SI ucişi luni în cursul unor operaţiuni care s-au intensificat pentru preluarea controlului asupra districtului Kot, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.