Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata americană a dezminţit că ar fi avut loc un incident armat soldat cu cinci victime într-o bază militară din Maryland

CBS
armata americana garda nationala

Armata americană a dezminţit joi că ar fi avut loc un incident armat soldat cu cinci victime într-o bază militară din Maryland, în nord-estul SUA, asigurând că a fost doar un "exerciţiu prevăzut", relatează AFP.

"Informaţiile privind tiruri la baza Fort Meade sunt false. A fost un exerciţiu prevăzut", a indicat într-un comunicat Eric Pahon, purtător de cuvânt al Pentagonului.

Un responsabil al serviciilor de urgenţă de la Fort Meade, care ţine de forţele terestre, declarase mai devreme pentru France Presse că cinci persoane au fost rănite într-un incident armat şi că trăgătorul a fost "îngrădit".

Pe pagina de Facebook a bazei era anunţată într-adevăr luni organizarea unui "Exerciţiu de protecţie integrată", între 21 şi 24 septembrie, destinat să testeze "răspunsul garnizoanei la multiple incidente într-un mediu de COVID-19".

Complexul militar de la Fort Meade, la circa 50 km nord-est de Washington, este unul din cele mai bine apărate situri din SUA, adăpostind de asemenea Agenţia pentru securitate naţională NSA, comandamentul militar american al ciberspaţiului (Cyber Command) şi o serie de alte agenţii americane, potrivit Agerpres.ro.

În februarie 2018, trei persoane au fost împuşcate după ce un vehicul a încercat să intre în incinta NSA. FBI a exclus un act terorist. În martie 2015, doi bărbaţi în travesti au încercat de asemenea să pătrundă cu maşina în incinta misterioasei agenţii americane de informaţii, poliţia excluzând şi atunci pista teroristă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.