Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata americana a incercat sa il ucida pe liderul Statului Islamic

lider statul islamic

Armata americana a incercat sa il ucida pe liderul gruparii jihadiste Statul Islamic - Abu Bakr al-Baghdadi - intr-o serie de raiduri coordonate ale coalitiei internationale.

Armata americana nu poate insa confirma daca lideul Statului Islamic era prezent langa Mosul unde au avut lor raidurile.

Loviturile aeriene ale coaliţiei conduse de Statele Unite au distrus un convoi în mişcare al SI format din 10 vehicule în apropiere de Mosul. Liderul Statului Islamic isi facuse aparitia in zona pentru ultima oara in luna iulie.

Colonelul Patrick Ryder, un purtător de cuvânt de la Centcom, a precizat că armata americană a avut motive să creadă că acest convoi se deplasa în contextul unei adunări importante a liderilor SI. Convoiul a constat din 10 camioane armate ale Statului Islamic.

Informația vine în aceeași zi în care Pentagonul a anunțat că va suplimenta cu 1500 numărul experților militari americani din Irak, care se vor alătura celor 1600 deja activi de câteva luni, în contextul resurgenței islamiste. Președintele Obama se pregătește să ceară Congresului, acum dominat de republicani, suplimentarea cu peste cinci miliarde de dolari a fondurilor alocate instruirii forțelor armate irakiene, informeaza evz.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.