Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata austriacă investește în securitate: achiziționează 225 de transportoare blindate Pandur

AFP
armata austria

Forţele armate din Austria achiziţionează 225 de transportoare blindate Pandur Evolution, a anunţat luni ministrul apărării, Klaudia Tanner, citată de dpa, după semnarea contractului cu producătorul General Dynamics European Land Systems.

Contractul încheiat la Viena este în valoare de 1,8 miliarde de euro, cel mai mare în beneficiul armatei terestre a Austriei din ultimii 20 de ani, potrivit Agerpres.

Cancelarul austriac Karl Nehammer a explicat că procesul actual de înarmare a ţării sale remediază erori din trecut. "Trebuie să ne asigurăm că neutralitatea poate fi apărată în continuare în mod credibil", a adăugat el.

Austria, care nu este membră a NATO, şi-a întărit semnificativ forţele armate după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022.

Conform lui Nehammer, în producţia vehiculelor Pandur sunt implicate peste 200 de companii austriece; cancelarul a subliniat impactul economic al acestui fapt.

Armata arată că transportoarele blindate Pandur Evolution protejează personalul împotriva şrapnelelor, a gloanţelor trase cu armamentul de infanterie sau a minelor, având în acelaşi timp o mobilitate şi o viteză ridicate. Infanteria austriacă dispune deja de peste 100 de astfel de vehicule.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.