Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Belarusului anunță că va ataca prima oară Polonia în caz de 'provocări din partea Occidentului'

ecfr.eu
soldati razboi

Şeful adjunct al Statului Major General al Forţelor Armate din Belarus, generalul-maior Ruslan Kosygin, a declarat joi că în cazul unor „provocari din Occident”, forţele belaruse vor lovi în primul rând infrastructura Poloniei, potrivit agenției de presă belaruse BelTA.

„Teritoriul Poloniei, precum și al țărilor baltice, se transformă într-un teren de antrenament, pe teritoriul căruia SUA intenționează să declanșeze un alt conflict sângeros în Europa împotriva Federației Ruse și a aliaților săi”, a spus Kosygin.

El a acuzat „încercările unor politicieni polonezi de a iniția întoarcerea așa-numitelor țări inițial poloneze, adică regiunile de vest ale Ucrainei și Belarusului”.

Șeful adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate din Belarus a numit toate acestea „pregătire pentru desfășurarea operațiunilor militare în direcția est” pe fondul „degradării țărilor din Europa de Vest și pierderii lor efective a independenței în luarea deciziilor”.

„În același timp – și acest lucru trebuie înțeles în primul rând de conducerea poloneză – în cazul unui conflict, teritoriul Poloniei cu infrastructura sa militară devine ținta principală a unui atac, și anume centre de decizie, elemente de sistemul de management, punctele de desfășurare permanentă a forțelor armate naționale, arsenalele și bazele, precum și obiectele de importanță critică ale economiei și infrastructurii lor de transport”, a spus Kosygin.

El a concluzionat că „Occidentul trebuie să înțeleagă clar că răspunsul nostru la orice provocări armate va fi cu siguranță adecvat și dur”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.