Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Chinei a identificat GREȘELILE pe care le fac SUA: AVERTISMENTUL legat de Taiwan și Marea Chinei de Sud

Salon
china, sua, n korea

Acţiunile 'greşite' ale SUA în Taiwan, patrulele în Marea Chinei de Sud şi desfăşurarea unui sistem avansat de apărare antirachetă în Coreea de Sud au avut o influenţă negativă semnificativă asupra încrederii în armată, a afirmat joi un responsabil militar chinez, relatează Reuters.

Fan Changlong, un vicepreşedinte al Comisiei Militare Centrale a R.P. Chineză, a declarat în cursul întrevederii cu şeful Statului Major Interarme american, Joseph Dunford, că mecanismele de încredere reciprocă între cele două armate au continuat să se îmbunătăţească, a anunţat Ministerul chinez al Apărării, scrie agerpres.ro.

Citește și: Sorin Grindeanu reacționează! Rezultatele publicate de INS i-au dat aripi

'Dar acţiunile greşite privind Taiwanul, desfăşurarea de către SUA a sistemului de apărare antirachetă THAAD în jurul Chinei, activităţi ale navelor şi avioanelor americane în Marea Chinei de Sud, supravegherea îndeaproape de către SUA pe mare şi în aer în apropierea Chinei au avut o influenţă negativă semnificativă asupra relaţiilor militare bilaterale şi a încrederii reciproce', a adăugat Fan.

THAAD (Terminal High Altitude Area Defence) este un sistem antirachetă pe care SUA l-au desfăşurat în Coreea de Sud.

Citește și: Alertă de la Guvern! O nouă ordonanță cu impact asupra tuturor românilor

China susţine că sistemul îi afectează propria securitate din cauza radarului puternic şi nu va contribui cu nimic pentru a diminua tensiunile cu Coreea de Nord.

Oficialul chinez a afirmat că ţara sa doreşte să lucreze cu SUA pentru a identifica mai mult potenţial pentru cooperare, gestionarea disputelor şi a unor probleme sensibile şi să se asigurare că cooperarea militară devine o forţă pozitivă în relaţiile dintre cele două ţări.

Citește și: Zoltan Teszari e în culmea fericirii! Digi a dat lovitura

China şi SUA, cele mai mari economii ale lumii, şi-au afirmat angajamentul pentru o relaţie stabilă între cele două armate, dar există încă profunde puncte de dispută.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.