Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata din Myanmar, acuzată că a bombardat o mănăstire și că a ucis 28 de oameni

Pinterest
Myanmar steag flag

Armata din Myanmar este acuzată că a ucis peste 28 de persoane în timpul unui atac care a avut loc la finalul săptămânii asupra unei mănăstiri, susține un grup de insurgenți din țara asiatică, potrivit BBC.

Cel puțin 28 de persoane au fost ucise de armata din Myanmar la o mănăstire din sudul regiunii Shan. Trupele au bombardat satul Nan Nein sâmbătă, a declarat Forța de Apărare a Naționalităților Karenni (KNDF).

Militarii au intrat în sat după bombardamente și au executat sătenii pe care i-au găsit ascunși în interiorul unei mănăstiri, a acuzat KNDF. Se pare că victimele, inclusiv trei călugări, au fost așezate lângă un perete și au fost împușcate. Mai multe clădiri au fost incendiate. Informațiile nu au putut fi verificate din surse independente.

Războiul civil din Myanmar s-a intensificat după lovitura de stat din 2021. Un milion și jumătate de persoane au fost strămutate, 40.000 de locuințe au fost distruse, opt milioane de copii nu mai merg la școală, iar 15 milioane de oameni sunt considerați de ONU ca fiind în pericol de subnutriție, arată cifrele oficiale.

Peste 2 900 de persoane au fost ucise în timpul represiunii juntei împotriva disidenților, potrivit grupului de monitorizare Asociația de asistență pentru deținuții politici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.