Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata etiopiană declanșează FAZA FINALĂ pentru recucerirea capitalei regiunii rebele Tigre

ISS Africa
Tigray Eritreea Etiopia

Liderul forţelor rebele din regiunea etiopiană Tigré a anunţat sâmbătă că forţe guvernamentale au lansat o ofensivă cu scopul de a cuceri capitala regională Mekele, relatează Reuters.

Premierul etiopian, Abiy Ahmed, a anunţat joi că armata urmează să lanseze ”faza finală” a ofensivei sale în Tigré la câteva ore după expirarea unui ultimatum dat forţelor din această regiune disidentă situată în nordul ţării, scrie news.ro.

Citește și: Medicul Adrian Marinescu: ‘Pas cu pas vor fi luate măsuri. Vom vedea că din ce în ce mai multe zone, le vom avea în varianta de lockdown’

El a somat forţele Frontului de Eliberare a Poporului din Tigré (TPLF), care se află la putere în această regiune, să depună armele, ameninâând că altfel armata va lua cu asalt Mekele, capitala regiunii rebele, cu 500.000 de locuitori.

Debretsion Gebremichael, liderul TPLF, a declarat pentru Reuters, într-un SMS, că Mekele era ţinta unor ”bombardamente intensive”.

Citește și: Medic: ‘Dacă nu credeți că există COVID19 mergeți voluntari la un spital ce tratează astfel de bolnavi. Țineți de mână un pacient speriat care abia respiră’

Forţele etiopiene nu bombardează zone civile, iar securitatea etiopienilor la Mekele şi în Tigre constituie o prioritate a Guvernului etiopian, a anunţat o purtătoare de cuvânt a premierului, Billene Seyoum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.