Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata franceză spune că accidentul aviatic din Mali nu a fost acţiune jihadistă

elicoptere

Coliziunea între două elicoptere produsă luni seară în Mali şi soldată cu moartea a 13 militari francezi nu a fost cauzată de o acţiune a jihadiştilor, a afirmat vineri şeful Statului major al armatei franceze, potrivit AFP, potrivit Agepres.

Într-un interviu pentru Radio France Internationale, generalul François Lecointre a dezminţit informaţia transmisă de gruparea jihadistă Stat Islamic potrivit căreia aceasta s-a aflat la originea acestui incident.

''Este absolut fals. Ceea ce este adevărat e faptul că a existat o coliziune în timpul unei operaţiuni de luptă extrem de complexă, care necesită o coordonare extrem de bună. Nu a existat o retragere a unui aparat în faţa unui tir al jihadiştilor'', a explicat Lecointre.

''Armata franceză spune adevărul: suntem datori cu acest lucru soldaţilor noştri şi familiilor camarazilor noştri care sunt morţi. Ancheta nu s-a încheiat, cutiile negre vor fi analizate pentru a avea detaliile precise ale modului în care au murit soldaţii noştri'', a adăugat înaltul demnitar militar francez.

Două elicoptere au intrat în coliziune luni seară în Mali, 13 militari francezi decedând. Militarii decedaţi făceau parte din forţa Barkhane, care de la 1 august 2014 desfăşoară o operaţiune antijihadistă în regiunea Sahel. În prezent, în Mali, Ciad şi Niger sunt desfăşuraţi 4.500 de militari francezi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.