Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata i-a spionat pe criticii lockdown-urilor din pandemie: operațiunea mamut a vizat politicieni și jurnaliști (DailyMail)

presentdangerchina.org
supraveghere control localizare

O unitate obscură a armatei din Marea Britanie i-a spionat în secret pe cetățenii britanici care au criticat politicile de lockdown a Guvernului din pandemia Covid, dezvăluie publicația DailyMail.co.uk.

Agenții militari din brigada britanică de "război informațional" au făcut parte dintr-o operațiune care a vizat politicieni și jurnaliști de rang înalt care au ridicat îndoieli cu privire la răspunsul oficial la pandemie. Aceștia au întocmit dosare privind personalități publice precum fostul ministru David Davis, care a pus la îndoială modelele care stau la baza previziunilor alarmante privind numărul de morți, precum și jurnaliști precum Peter Hitchens și Toby Young. Opiniile lor divergente au fost apoi raportate la premierul britanic.

Documentele obținute de grupul de apărare a libertăților civile Big Brother Watch din Marea Britanie și comunicate în exclusivitate pentru publicația DailyMail au dezvăluit activitatea unor celule guvernamentale precum „Unitatea de combatere a dezinformării”, cu sediul în cadrul Departamentului pentru Digital, Cultură, Mass-media și Sport, și Unitatea de reacție rapidă din cadrul Biroului Cabinetului.

Documentul citat precizează: "Cel mai uimitor lucru în legătură cu marea panică a Covid a fost câte atacuri a reușit statul să facă asupra libertăților fundamentale fără ca nimănui să îi pese, darămite să protesteze. Acum este momentul să cerem o investigație completă și puternică a materialului întunecat pe care Big Brother Watch l-a descoperit cu curaj'.

Denunțătorul de la Brigada 77, care folosește atât trupe regulate, cât și de rezervă, a declarat: ”Am dezvoltat impresia că guvernul era mai interesat să protejeze succesul politicilor sale decât să descopere orice potențială interferență străină și regret că am făcut parte din ea. Sincer, munca pe care o făceam nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată.”

Sursa a sugerat, de asemenea, că guvernul s-a concentrat atât de mult pe monitorizarea criticilor încât ar fi putut să rateze adevăratele campanii de prozelitism conduse de chinezi.

Silkie Carlo, de la Big Brother Watch, a declarat: "Acesta este un caz alarmant de misiunea de a se strecura, în care banii publici și puterea militară au fost folosite în mod abuziv pentru a monitoriza academicieni, jurnaliști, activiști și parlamentari care au criticat guvernul, în special în timpul pandemiei. Faptul că această monitorizare politică a avut loc sub pretextul "contracarării dezinformării" evidențiază modul în care, fără garanții serioase, conceptul de "informație eronată" este deschis abuzurilor și a devenit un cec în alb pe care guvernul îl folosește în încercarea de a controla narațiunile online. Contrar scopurilor lor declarate, aceste unități guvernamentale de adevăr sunt secrete și dăunătoare pentru democrația noastră. Unitatea de combatere a dezinformării ar trebui suspendată imediat și supusă unei anchete complete.”

O sursă apopiată de cancelaria premierului declarat aseară că unitățile și-au redus semnificativ activitatea de la sfârșitul lockdownuruilor.

Dar cea mai secretă este Brigada 77 a Ministerului Apărării, care desfășoară "angajamente non-letale și pârghii legitime non-militare ca mijloc de adaptare a comportamentelor adversarilor".

Potrivit unui denunțător care a lucrat pentru brigadă în timpul lockdownului, unitatea a depășit cu mult atribuțiile sale de a viza puterile străine.

Aceștia au declarat că au fost analizate conturile de social media ale cetățenilor britanici - o activitate pe care Ministerul Apărării, în mod public, a negat în mod repetat că ar fi făcut-o.

Documentele arată că unitățile au fost însărcinate cu contracararea "dezinformării" și a "narațiunilor dăunătoare... de la pretinși experți", cu funcționari publici și inteligență artificială desfășurată pentru a "răzui" social media pentru cuvinte-cheie precum "ventilatoare" care ar fi fost de interes.

Informațiile au fost apoi folosite pentru a organiza răspunsurile guvernului la criticile aduse politicilor, cum ar fi ordinul de a rămâne acasă, când poliția a primit puterea de a da amenzi și de a desființa adunări, transmite sursa citată.

De asemenea, le-a permis miniștrilor să facă presiuni asupra platformelor de socializare pentru a elimina postările și a promova liniile aprobate de guvern, mai arată articolul citat.

Denunțătorul armatei a declarat: "Este destul de evident că activitățile noastre au avut ca rezultat monitorizarea populației britanice... monitorizarea postărilor de pe rețelele de socializare ale oamenilor obișnuiți și speriați. Aceste postări nu conțineau informații neadevărate sau coordonate - era vorba pur și simplu de frică'.

Aseară, fostul ministru al cabinetului Davis, membru al Consiliului Privat, a declarat: „Este revoltător faptul că persoanele care pun la îndoială politicile guvernului au fost supuse unei supravegheri secrete” - și a pus sub semnul întrebării risipa de bani publici.

Jurnalistul de la Mail on Sunday, Hitchens, a fost monitorizat după ce a distribuit un articol, bazat pe documente scurse din NHS, în care se afirma că datele folosite pentru a justifica public lockdownul au fost incomplete. Un e-mail intern al Unității de reacție rapidă a declarat că Hitchens dorea "să promoveze [o] agendă antiblocare și să influențeze votul din Camera Comunelor".

Hitchens se întreabă astăzi dacă nu cumva a fost "interzis din umbră" din cauza criticilor sale, opiniile sale fiind „efectiv cenzurate prin retrogradarea în rezultatele căutărilor.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.