Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata irakiană îşi continuă ofensiva împotriva Statului Islamic

orient siria irak iran qatar egipt israel turcia

Forţele irakiene au evacuat 10.000 de civili dintr-un sector din provincia Al-Anbar unde au preluat controlul după ce acesta fusese ocupat de gruparea Statul Islamic, continuându-şi în acelaşi timp ofensiva pe Valea Eufratului, a indicat un oficial irakian, citat de AFP:

'Forţele antiteroriste şi trupele armatei au eliberat sectorul Zankura', a precizat purtătorul de cuvânt al serviciilor de luptă împotriva terorismului, Sabah al-Noman. 'Ele au evacuat 10.000 de persoane pentru a-i plasa într-un loc sigur', a adăugat el. Potrivit lui Sabah al-Noman, 80 de jihadişti au fost ucişi în operaţiunea militară de la Zankura şi alţi 56 au fost arestaţi de forţele irakiene.

Zankura este un oraş care se află la nord-vest de Ramadi, capitala vastei provincii sunnite Al-Anbar, unde forţele irakiene au preluat total controlul luna trecută. Localitatea Zankura, situată la 125 km de Bagdad, se află pe ruta spre oraşul Hit, oraş care este viitorul obiectiv al forţelor irakiene proguvernamentale în ofensiva lor împotriva Statului Islamic, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.