Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata israeliană anunță că a doborât o dronă Hezbollah din Liban

IMEMC News
israel knesset

Armata israeliană a anunţat joi seara că a doborât o dronă aparţinând mişcării şiite Hezbollah şi care provine din statul vecin Liban, relatează AFP.

''Armata israeliană a doborât joi o dronă aparţinând organizaţiei teroriste Hezbollah care intrase pe teritoriul israelian din Liban'', se arată într-un comunicat al armatei.

''Armata israeliană va continua să acţioneze pentru a preveni orice încălcare a suveranităţii'' statului evreu, a precizat sursa citată.

În ianuarie, surse de securitate israeliene au declarat pentru AFP că capturarea recentă a unei drone a Hezbollah de către Israel a permis armatei să aibă acces pentru prima dată la informaţii care arată modul în care mişcarea libaneză acţiona aceste dispozitive, potrivit Agerpres.ro.

Armata israeliană are un centru de comandă aerian care reuneşte aproximativ 20 de ofiţeri în apropierea graniţei cu Libanul pentru a monitoriza în special dronele Hezbollah, mişcare libaneză apropiată Iranului, primul inamic al statului evreu.

În 2006, ultima confruntare majoră dintre Israel şi Hezbollah a provocat peste 1.200 de morţi de partea libaneză, în majoritate civili, şi 160 de partea israeliană, în majoritate militari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.