Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata israeliană anunţă că moartea unui palestinian deţinut de militari a fost provocată de gaze lacrimogene

REUTERS
soldati israelieni

Decesul unui palestinian deţinut de armata israeliană a fost provocat probabil de inhalarea gazelor lacrimogene, a declarat vineri armata israeliană într-un raport iniţial privind incidentul, informează dpa. După moartea lui Yasin Saradeeh joi, oficiali palestinieni au susţinut că el a fost bătut până la moarte de soldaţii israelieni în timp ce era deţinut în oraşul Ierihon din Cisiordania, conform Agerpres.

Armata israeliană a declarat că soldaţii au acţionat în legitimă apărare când au deschis focul şi "au folosit forţa" împotriva lui Saradeeh după ce acesta i-a atacat ţinând în mână o bară de fier. Suspectul a încercat de asemenea să ia arma unui soldat. În înregistrarea video care a surprins incidentul, Saradeeh pare să fi fost împuşcat de un soldat şi cade la pământ, după care mai mulţi soldaţi îl lovesc în mod repetat cu picioarele. Atacatorul a fost arestat înainte de a fi declarat mort la spital.

Armata israeliană a declarat că incidentul a avut loc în timp ce soldaţii încercau să pună capăt unei revolte a 50 de persoane izbucnită la Ierihon şi în care au fost folosite gaze lacrimogene. Palestinianul nu pare să fi fost atins de vreun glonţ, a precizat armata israeliană. Mai degrabă, moartea lui a fost probabil provocată de inhalarea gazelor lacrimogene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.