Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata israeliană lansează trei atacuri asupra Fâşiei Gaza: 28 de palestinieni au fost răniţi

timesofisrael.com
protestatar Fasia Gaza

Armata israeliană a anunţat vineri că a lansat trei atacuri asupra Fâşiei Gaza, după violenţele izbucnite în timpul unui protest la graniţă în timpul căruia 28 de palestinieni au fost răniţi de tiruri israeliene, potrivit unor surse palestiniene din domeniul sanitar, transmite AFP, citat de news.ro.

Aceste lovituri survin pe fundalul violenţelor aproape zilnice din ultimele zece zile între demonstranţii palestinieni şi forţele israeliene la graniţa dintre Israel şi Fâşia Gaza, teritoriu controlat de mişcarea islamistă Hamas.

O "dronă a lovit două posturi militare aparţinând organizaţiei teroriste Hamas adiacente zonelor în care avea loc o revoltă violentă şi de unde fuseseră lansate baloane incendiare", a spus armata israeliană într-un comunicat.

Un tanc a tras asupra unui al treilea post militar al Hamas, situat în apropierea zonei în care, potrivit armatei, au fost trase focuri împotriva forţelor israeliene care acţionau împotriva "revoltei".

O sursă de securitate din Fâşia Gaza a declarat pentru AFP, sub protecţia anonimatului,"că cel puţin două lovituri israeliene au lovit obiective militare ale Hamas la est de oraşul Gaza".

Mai devreme în timpul zilei de vineri au izbucnit ciocniri între demonstranţii palestinieni care aruncau cu pietre şi forţele israeliene staţionate de cealaltă parte a graniţei cu Fâşia Gaza, a remarcat un jurnalist AFP.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Fâşia Gaza, 28 de palestinieni au fost răniţi de tirurile israeliene în timpul ciocnirilor.

În total, bilanţul răniţilor a crescut la 88 de la începutul violenţelor la frontieră la începutul acestei luni, iar şase palestinieni au fost ucişi.

Fâşia Gaza, un teritoriu palestinian sărac, se află sub o blocadă israeliană de când Hamas a preluat puterea în 2007. În ultimii ani, numeroase confruntări au avut loc între luptătorii palestinieni şi forţele israeliene. În luna mai, în urma unor astfel de ciocniri, şi-au pierdut viaţa 34 de palestinieni şi o israeliană.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.