Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se pregătește terenul pentru o mare ofensivă: Armata israeliană a ordonat evacuarea a 14 comunități de la granița cu Liban

france24.com
liban

Autoritățile israeliene spun că au ordonat evacuarea a 14 comunități suplimentare la granița de nord a țării, conform Al Jazeera, pe fondul luptelor în creștere între armata Israelului și trupele Hezbollah din sudul Libanului.

Așezările implicate sunt Shanir, Dan, Beit Hillel, Shaar Yishuv, Gosher, Liman, Mitzvah, Ilon, Goren, Garnot HaGilil, Ibn Menachem, Sasa, Tsivbon și Ramot Naftali.

Decizia vine în timp ce schimburile de foc între Israel și forțele Hezbollah din Liban s-au intensificat de la începutul războiului din 7 octombrie. Din cauza riscurilor de securitate tot mai mari, armata israeliană a ordonat deja săptămâna trecută rezidenților a 28 de comunități care locuiesc la o rază de doi kilometri (1,2 mile) de frontieră să se mute.

Raiduri nocturne în Gaza

În paralel, fgruparea Hamas spune că cel puțin 55 de persoane au fost ucise în raidurile de peste noapte în Fâșia Gaza, după ce Israelul a anunțat că intensifică atacurile.

„Peste 55 de martiri”, a declarat biroul de presă al guvernului într-o declarație în ultima noapte de bombardament împotriva Fâșiei Gaza.

Acesta a adăugat că peste 30 de case au fost distruse în ore după ce un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat că raidurile vor fi intensificate.

Separat, surse medicale au declarat agenției de presă Reuters că cel puțin 50 de palestinieni au fost uciși în raidurile aeriene peste noapte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.