Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata keniană a atacat poziţiile rebelilor din Somalia după atentatul sângeros din Nairobi

somalia

Avioane de vânătoare kenyene au bombardat obiective ale grupării islamiste Al-Shabaab din statul vecin Somalia, în urma atacului comis joi de organizaţia teroristă la o universitate din Kenya, soldat cu aproape 150 de morţi, relatează BBC News Online.

Avioanele de vânătoare au bombardat două tabere din regiunea Gedo, folosite de membrii grupării Al-Shabaab pentru a trece în Kenya, a afirmat un purtător de cuvânt militar.

Purtătorul de cuvânt al armatei kenyene, David Obonyo, a precizat că armata a răspuns unor "ameninţări" lansând un atac aerian în regiune, duminică seara.

Aceasta este prima acţiune a Kenyei în urma atacului de la universitatea din Garissa, soldat cu 148 de morţi, majoritatea studenţi, şi 104 răniţi. Preşedintele Uhuru Kenyatta a promis că va răspunde la acest atac "în cel mai dur mod posibil".

Islamiştii Al-Shabaab au luat ostatici joi 815 studenţi la Universitatea din Garissa, iar autorităţile au reuşit să salveze cel puţin 500. Zeci de studenţi au fost executaţi după ce le-au răspuns atacatorilor că sunt creştini.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.