Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata lui Zelenski intră tare peste soldații lui Putin: Au eliberat de sub ocupaţia rusă şase sate din regiunea Luhansk

luhansk

Guvernatorul celei mai estice regiuni ucrainene, Luhansk, a declarat pentru BBC că forţele armate ale ţării sale au reocupat şase sate de acolo începând de marţi, pe fondul unei contraofensive în plină desfăşurare, anunță rador.ro.

Serhii Haidai a anunţat ceea ce a descris drept "începutul operaţiunilor de eliberare a regiunii sale de sub ocupaţia rusă". Forţele armate ruseşti au avut controlul asupra regiunii Luhansk începând din luna iulie. Doneţk, Herson şi acum Luhansk - oficialii de acolo au declarat că eliberarea regiunii a început şi că mai multe sate au fost scoase de sub controlul rusesc.

Intrarea în Luhansk marcheză un moment semnificativ al contraofensivei ucrainene din est, în condiţiile în care forţele ruseşti par să abandoneze poziţii pe care le deţineau de mult timp. Ceva similar se întâmplă în regiunea sudică Herson. Ucraina a reluat controlul asupra localităţilor de lângă fluviul Nipru, pe fondul retragerii militare ruseşti.

În pofida eşecurilor umilitoare, preşedintele Putin a semnat legislaţia de anexare la Rusia a patru regiuni parţial ocupate din Ucraina, inclusiv a unor teritorii pe care armata sa nu le controlează.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.