Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata lui Zelenski primește ajutor: Cetățenii cehi au strâns 1,3 milioane dolari și au cumpărat un tanc pe care-l trimit în Ucraina

haszon.hu
razboi ucraina rusia ucraina tanc

Cetățenii cehi au strâns 1,3 milioane de dolari pentru a cumpăra un tanc modernizat. Acesta va fi donat armatei din Ucraina, potrivit Reuters, anunță Mediafax.

Cehii au devenit primii cetățeni ai unei țări care au strâns bani prin crowdfunding pentru a cumpăra un tanc. Este vorba despre un tanc modernizat T-72 din epoca sovietică, care va fi trimis în curând armatei ucrainene pentru a o ajuta să se apere împotriva rușilor, a declarat luni un oficial guvernamental din Ucraina.

Până luni, campania de crowdfunding, gestionată de ambasada Ucrainei la Praga, a adunat 33 de milioane de coroane (1,31 milioane de dolari) de la 11.288 de donatori, potrivit site-ului campaniei.

„Republica Cehă a devenit prima țară în care oamenii obișnuiți au cumpărat un tanc", a declarat pe Twitter ministrul adjunct de externe ucrainean Evhen Perebyinis.

Tancul, un T-72 AVENGER, a fost modernizat pentru a-și îmbunătăți sistemele de protecție și pentru a avea echipamente moderne de vedere pe timp de noapte și de comunicații.

Strângerea de fonduri continuă pentru a achiziționa muniție.

Republica Cehă, membră a NATO și a Uniunii Europene, a susținut puternic Ucraina. A trimis în Ucraina stocuri excedentare ale armatei, precum și echipamente de proveniență privată finanțate de alte țări și de guvernul ucrainean. Printre acestea se numără tancuri mai vechi, lansatoare multiple de rachete, artilerie, vehicule de luptă pentru infanterie și sisteme de apărare aeriană.

Ambasada Ucrainei a declarat că, până la sfârșitul lunii septembrie, cehii au donat 1,3 miliarde de coroane (51,72 milioane de dolari) pentru achiziționarea de arme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.