Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata nord-coreeană a emis o alertă de luptă pentru toate unitățile: 'Inamicul trebuie să înceteze imediat acțiunile militare provocatoare'

natgeofe.com
coreea de nord

Coreea de Nord a anunțat marți că a ordonat unităților militare să tragă mai multe proiectile de artilerie în mare, a relatat agenția oficială de știri KCNA a Nordului, ca răspuns la exercițiile în curs de desfășurare ale Coreei de Sud peste graniță, transmite Reuters.

Coreea de Nord a tras 82 de obuze de artilerie în decurs de opt ore și jumătate marți, ca răspuns și avertisment la "provocarea insidioasă a inamicului", a declarat KCNA, citând purtătorul de cuvânt militar al țării.

Armata sud-coreeană a declarat că Coreea de Nord a tras aproximativ 100 de proiectile de artilerie.

Luni, Coreea de Nord a declarat că a tras peste 130 de obuze în mare, în largul coastelor sale de est și de vest, dintre care unele au căzut într-o zonă tampon din apropierea graniței maritime dintre cele două Corei. Seulul a calificat acest lucru drept o încălcare a unui acord intercoreean din 2018 pentru reducerea tensiunilor.

Trupele sud-coreene și americane efectuează de luni exerciții cu focuri reale în apropierea graniței. Aliații spun că exercițiile sunt necesare pentru a descuraja Coreea de Nord, înarmată nuclear, care a testat un număr record de rachete în acest an și a făcut pregătiri pentru a relua testele nucleare pentru prima dată din 2017.

Phenianul a criticat dur exercițiile comune ca fiind o dovadă a politicilor ostile ale Seulului și Washingtonului.

"Inamicul trebuie să înceteze imediat acțiunile militare provocatoare în zona din apropierea liniilor de front", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei nord-coreene, citat de KCNA.

Pe lângă tirurile de artilerie, armata nord-coreeană a emis o alertă de urgență de luptă pentru unitățile de la toate nivelurile, iar trupelor li s-a ordonat să intensifice supravegherea, a precizat purtătorul de cuvânt.

Ministerul Apărării din Coreea de Sud a respins comentariile Phenianului.

"Nu este niciodată acceptabil ca Nordul să critice în mod nedrept antrenamentele normale dintre Coreea de Sud și Statele Unite", a declarat marți.

"Ea (Coreea de Nord) este pe deplin responsabilă pentru consecințele încălcării sale unilaterale și continue" a acordului din 2018, se arată în declarație.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.