Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata română face recrutări pentru Forţele pentru Operațiuni Speciale - Care sunt condițiile pentru a intra în cea mai puternică structură a armatei

www.digi24.ro
soldați Afganistan

Armata română caută militari pentru trupele speciale. Ei vor pleca pe front în misiuni dintre cele mai riscante şi, de multe ori, secrete. După luni de antrenament, cei care termină stagiul de pregătire vor salva familii aflate sub asediul teroriştilor în Afganistan şi Irak sau vor lupta cu inamicii pe mare potrivit observator.tv

Forţelor speciale sunt cea mai puternică şi mai intens pregătită structură din armata română.

Se spune că atunci când o misiune este imposibilă, intervin Forţele Speciale.

”Cum este acolo? Imaginaţi-vă o viaţă paralelă. Trebuie să rezişti atât psihic cât şi fizic. Implicaţiile şi misiunile pe care le ai, zi de zi şi noapte de noapte, îţi îngreunează existenţa”, declară un ofițer din Forțele pentru Operațiuni Speciale.

Ofiţerii se antrenează în fiecare zi pentru cele mai dificile situaţii de pe front. La acest antrenament trebuie să cucerească o ţintă pe terenul inamicilor.

În teatrele de operaţii din Afganistan ori de pe Marea Mediterană, supravieţuirea nu se poate simula. Misiunile durează uneori luni de zile iar camarazii devin a doua familie. Antrenamentele sunt intense pentru a se întoarce cu toţii acasă teferi.

”Imaginaţi-vă o misiune iniţial pregătită pentru 12 ore dar care s-a extins la 4 zile. Temperaturile, foarte scăzute din creierii munţilor, ninsoarea abundentă, blocarea unui convoi şi contactul care a blocat ieşirea din ambuscada respectivă. Exersăm până când nu mai greşim. În familie, fraţii, taţii, mamele au opinii diferite. Noi trăim într-un singur sens”, mai spune ofițerul.

Armata caută 40 de militari pentru forţele speciale. Recrutările nu se fac doar din rândul soldaţilor profesionişti, ci şi dintre civili. Probele însă nu sunt uşoare deloc.

Col. DANIEL GAVRA, Comandantul Şcolii de Aplicaţii a Forţelor pentru Operaţii Speciale: Avem nişte probe specifice, obstacole înalte, teama de înălţime, frică de apă, claustrofobie.

Cei admişi vor urma o perioadă de pregătire intensă de 9 luni, după care sunt gata să plece pe front.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.