Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Română, Familia și Brătieni, printre cei enumerați de români atunci când se gândesc la făuritorii României Mari (sondaj CNMR-CURS)

http://www.centenarsalaj.ro/
drapel, tricolor, steag centenar Marea Unire

Românii susțin în anul Centenarului că știu cine sunt făuritorii României Mari. Au și exemple de persoane sau simboluri ale României moderne care ar fi contribuit masiv la acest ideal sfânt pentru toți românii.

În urma unui sondaj realizat de CURS la comanda Coaliției Naționale pentru Modernizrea României (CNMR), românii au declarat în proporție de 75% că știu exemple de personalități sau instituții care au construit România Mare. Întrebarea a fost una deschisă, iar dintre personalitățile menționate se remarcă: Regele Ferdinand, Familia Brătianu, Mareșalul Averescu, Armata Română, etc.

În același timp, 84% dintre români se declară patrioți, aspect care corelat cu procentul covârșitor al românilor care consideră că jignirea/batjocorirea însemnelor naționale (steag, stemă, imn) trebuie sancționată cu închisoarea și nu cu amendă administrativă, denotă creșterea sentimentului patriotic și de apărare a valorilor naționale.

"Creșterea sentimentului patriotic și apărarea însemnelor naționale este o "mângâiere" pe sufletul bunicilor și străbunicilor noștri. Iar nominalizarea lui Ferdinand, Brătianu sau Averescu ca și contributori ai Unirii de la 1918 arată că poporul român nu este nici pe departe atât de ignorant și alienat spiritual cum încearcă să inducă și să manipuleze personaje interesate de un popor fără identitate și convingeri. Felicitări popor român!", a declarat istoricul Florian Bichir, vicepreședinte CNMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.