Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata rusă a bombardat o uzină din Avdeevka: cel puțin 10 morți și 15 răniți (bilanț provizoriu)

ytimg.com
razboi bombardament

Un bombardament rusesc asupra unei uzine din Avdeevka (estul Ucrainei) s-a soldat marţi cu cel puţin zece morţi şi 15 răniţi, a anunţat guvernatorul regiunii Doneţk, Pavlo Kirilenko, citat de AFP şi Reuters.

Oficialul a adăugat că "informaţiile mai trebuie clarificate şi numărul de victime ar putea probabil să fie mai mare". El a acuzat forţele "ocupantului rus" că au ţintit intenţionat muncitorii care ieşiseră din schimb şi aşteptau autobuzul.

Avdeevka este un oraş cu circa 30.000 de locuitori, aflat pe linia frontului, la doar câţiva kilometri de Doneţk, "capitala" secesioniştilor pro-ruşi din estul Ucrainei.

În localitate au avut deja loc mai multe lupte de la începutul războiului purtat din 2014 între separatişti şi forţele guvernamentale ucrainene. În 2017, acolo au murit în doar o săptămână 27 de civili şi militari, reaminteşte AFP. Potrivit agenţiei, după 24 februarie, când a început invazia Rusiei în Ucraina, situaţia la Avdeevka a fost relativ calmă, însă a mai avut loc un bombardament în 24 aprilie.

Proprietarul uzinei lovite marţi - cea mai mare cocserie din Ucraina şi una din cele mai mari din Europa - a declarat că înainte de război avea peste 4.000 de angajaţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.