Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata rusă a înființat 'Brigăzi de amuzament': circari, actori și cântăreți vor merge în prima linie să 'ridice moralul' soldaților din Ucraina

The Guardian
soldati ucraineni

Ministerul rus al Apărării a format două „brigăzi creative” formate din actori, muzicieni și artiști de circ pentru a oferi „sprijin moral și psihologic” soldaților ruși din prima linie a ofensivei din Ucraina, potrivit agenției de presă RBC.

„Pentru a menține o stare morală, politică și psihologică înaltă a participanților la operațiunea militară specială, prin decizia ministrului Apărării, Direcția Militară-Politică Principală pentru prima dată în istoria modernă a Forțelor Armate Ruse au format două brigăzi creative de primă linie, care constau din artiști profesioniști mobilizați, precum și cei care s-au oferit voluntari pentru serviciul militar”, conform unui anunț al ministerului rus.

Printre sarcinile lor, Ministerul Apărării a creat „serviciul cultural și artistic al soldaților în zona operațiunii speciale”.

Rușii s-au inspirat din practicile din cel de-al Doilea Război Mondial, atunci când armata rusă a avut aproximativ 2.000 de astfel de artiști pentru distracția soldaților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.