Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata rusă îşi completează cu greu efectivele din cauza scăderii natalităţii

www.dailystar.com.lb
Vladimir Putin

Preşedintele Vladimir Putin a recunoscut marţi că armata rusă întâmpină probleme în completarea efectivelor sale din cauza scăderii natalităţii în perioada ce a urmat dezintegrării Uniunii Sovietice, transmite agenţia EFE. 'În anii '90 s-a produs un mare declin demografic. Din acest motiv, chiar şi pe termen scurt vom avea probleme în completarea rândurilor armatei', a afirmat Putin la o reuniune cu Frontul Popular, platforma sa electorală.

După ce a amintit că Rusia a pierdut în perioada post-sovietică aproape o jumătate de milion de locuitori în fiecare an, Putin a avertizat că problemele demografice se vor face simţite în scurt timp. 'Suntem tot mai puţini (...) Experţii ONU estimează că în jurul anului 2020 Rusia va avea circa 140 de milioane' de locuitori, a semnalat în continuare liderul de la Kremlin. Totuşi, el a spus apoi că guvernul a reuşit să oprească această tendinţă a îmbătrânirii populaţiei, astfel că indicii natalităţii au crescut începând din anul 2007, iar în ultimii trei ani s-a înregistrat chiar şi o creştere a populaţiei.

Întrucât a scăzut numărul tinerilor interesaţi să servească în armată, Ministerul rus al Apărării a reluat cu doi ani în urmă recrutarea cecenilor, după ce aceştia au fost excluşi ani la rând din programele armatei ca urmare a conflictului din această republică din Caucaz. Stagiul militar este în continuare obligatoriu în Rusia pentru tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 27 de ani, în fiecare an fiind încorporaţi aproximativ 200.000 de soldaţi. În pofida apelurilor privind renunţarea la stagiul militar obligatoriu, până în prezent guvernul de la Moscova nu a dorit să creeze o armată alcătuită exclusiv din militari profesionişti.

La ora actuală se examinează o lege care ar permite armatei ruse să contracteze pe termen scurt voluntari care să fie desfăşuraţi în puncte fierbinţi, precum Siria, pentru a evita mobilizarea recruţilor, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.