Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata rusă se deplasează 'pentru a garanta securitatea ţării' / Kremlinul explică activitatea de la frontiera cu Ucraina

voanews.com
armata rusa rusia

Administraţia Vladimir Putin a reiterat, luni, că trupele mobilizate în apropierea frontierei cu Ucraina nu reprezintă nicio ameninţare, respingând preocupările exprimate de Alianţa Nord-Atlantică.

Citește și: Noi tensiuni în Donbas - Rusia amenință cu distrugerea Ucrainei. NATO se declară îngrijorată de intensificarea activităților militare ale ruse

"Armata rusă transferă militari pe teritoriul Rusiei în direcţia pe care o consideră necesară, pentru a garanta securitatea ţării. Nu trebuie să fie nimeni alarmat", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de agenţia Tass.

"Rusia nu reprezintă ameninţări pentru nicio ţară din lume, nu reprezintă ameninţări nici pentru Ucraina", a subliniat Dmitri Peskov.

Alianţa Nord-Atlantică a exprimat preocupări privind suplimentarea efectivelor militare ruse în apropierea frontierelor Ucrainei. "Membrii Alianţei Nord-Atlantice împărtăşesc preocupările referitoare la activităţile militare ruse de amploare efectuate în interiorul şi în jurul Ucrainei", a declarat un oficial NATO citat de agenţia Reuters.

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că a primit asigurări din partea omologului său american, Joseph Biden, că Statele Unite vor apăra Ucraina în cazul unei "agresiuni" a Rusiei. Volodimir Zelenski a anunţat că a discutat prin telefon, vineri, cu preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden. "Am discutat în detaliu despre situaţia din Donbas. Preşedintele Biden m-a asigurat că Ucraina nu va fi lăsată niciodată singură în faţa agresiunii Rusiei", a afirmat Volodimir Zelenski. Preşedinţia SUA a confirmat informaţiile. "Preşedintele Joseph Biden a vorbit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Preşedintele Biden a afirmat susţinerea neclintită a Statelor Unite pentru suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări, în contextul agresiunilor continue ale Rusiei în Donbas şi Crimeea", a anunţat Casa Albă vineri.

Rusia continuă să acumuleze efective militare în apropierea frontierelor Ucrainei, generând riscuri pentru securitatea ţării, a afirmat săptămâna trecută Ruslan Homciak, şeful Statului Major al armatei ucrainene, denunţând şi încălcarea armistiţiului de către insurgenţii proruşi din regiunile separatiste est-ucrainene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.