Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Rusiei 'a trecut la modul buldozer' în Donbas

The New York Times
Lyman Donbass

Maiorul Gărzii Naționale Ucrainene, șeful Statului Major al Brigăzii a IV-a de artilerie „Rubij”, Denis Nagorni, a declarat la televiziunea națională ucraineană că trupele ruse au activat artileria și aviația în direcția Bahmut.

"Ei efectuează atacuri masive asupra orașelor. Au trecut la modul "buldozer", adică ceea ce nu pot lua, încearcă să distrugă", a declarat maiorul.

Potrivit acestuia, ocupanții au început să folosească și mai mult dronele pentru a ataca echipamentele militare ale Forțelor Armate ale Ucrainei, iar trupele Federației Ruse continuă să năvălească în grupuri de infanterie de 10-50 de oameni cu sprijinul vehiculelor blindate.

„Rușii înaintează în direcția Bilogorivka, Spirni. Și-au concentrat eforturile în special în direcția Bohdanivka cu scopul de a ajunge pe canalul Siverski Doneț-Donbas pentru a începe cucerirea Ceasvoi Iar. Până acum nu au reușit. Invadatorii încearcă să avanseze și în zona Klișchiivka și Andriivka”, a subliniat Nagorni.

Anterior, Nagorni a raportat că există tot mai multe atacuri ale ocupanților în direcția Bahmut , deoarece Federația Rusă are o mulțime de resurse umane. Cu toate acestea, în prezent, niciuna dintre părți nu câștigă avantaje operaționale în lupte.

Rușii ar putea forța capturarea orașului Kupiansk, din regiunea Harkov, în săptămânile următoare , susține Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul său. Citând oficiali ucraineni, ISW spune că forțele ruse urmăresc să captureze Kupiansk și Borova în timpul iernii anului 2024. Cucerirea acestor orașe de către Rusia ar forța probabil forțele ucrainene să părăsească malul estic al râului Oskil din regiunea Harkov și ar crea condiții pentru viitoarele operațiuni ofensive rusești pe linia Kupiansk-Svatov-Kreminna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.