Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Rusiei: 'Am distrus 45 de tone de muniție din țările NATO!' / bilanț al Moscovei de la începutul războiului

thedefensepost.com
obuzier razboi

Armata rusă a raportat duminică distrugerea unui arsenal cu 45 de tone de muniție în apropiere de Voznesensk, în regiunea Nikolaiev din Ucraina.

Aceste muniții au fost livrate recent Forțelor Armate ale Ucrainei din țările NATO, a declarat reprezentantul oficial al Ministerului Apărării al Federației Ruse, Igor Konashenkov, în cadrul unui briefing care a avut loc duminică. Rusia nu precizează din ce țări din NATO a fost adus armamentul.

În plus, cinci depozite de muniții au fost distruse, dintre care unul se afla în atelierul "Uzinei de construcții de mașini Sf. Ilyinsky" din Republica Populară Donețk.

De asemenea, reprezentantul Ministerului a anunțat distrugerea lansatorului sistemului de rachete antiaeriene (SAM) "Buk-M1" în vecinătatea satului Chasov Yar din Donețk.

Peste 300 de militari ucraineni au fost uciși în urma atacurilor aeriene ruse din Harkov, Artemovsk și Dzerjinsk, a anunțat Ministerul rus al Apărării.

"Ca urmare a atacurilor Forțelor Aerospațiale Ruse asupra punctului temporar de desfășurare a unităților brigăzii 72 mecanizate a Forțelor Armate ale Ucrainei pe teritoriul unei întreprinderi agricole din orașul Artemovsk al Republicii Populare Donețk, până la 130 de militari și opt unități de automobile și vehicule blindate au fost distruse", a declarat Konashenkov, citează Interfax. "Atacul rachetelor aeriene de înaltă precizie asupra punctului temporar de desfășurare a bateriei obuzierelor celei de-a 95-a brigăzi separate de asalt aerian a Forțelor Armate ale Ucrainei din satul Dzerjinsk al Republicii Populare Donețk a distrus până la 70 de militari, trei instalații de artilerie autopropulsate "Gvozdika" și patru unități de echipamente auto", a spus el.

Konașenkov a spus că la Harkov, ca urmare a atacurilor forțelor aerospațiale ruse, peste 100 de militari ai brigăzii a 3-a a Gărzii Naționale a Ucrainei au fost uciși.

"În cursul zilei, au fost lovite trei puncte de control, inclusiv batalionul brigăzii 66 mecanizate din zona satului Ocheretino, batalionul Brigăzii 109 Apărare Teritorială din zona Berestka, precum și forța de muncă și echipamentul militar al Forțelor Armate ale Ucrainei în 173 de raioane", a declarat Konashenkov.

Oficialul rus a spus că de la începutul invaziei militare au fost distruse 263 de aeronave, 145 de elicoptere, 1701 drone, 362 de sisteme de rachete antiaeriene, 4262 de tancuri și alte vehicule blindate de luptă, 789 de vehicule de luptă MLRS, 3273 de artilerie de câmp și tunuri cu mortiere, precum și 4756 de vehicule militare speciale.

Cifrele nu au putut să fie verificate din surse independente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.