Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Rusiei anunță deschiderea unui coridor umanitar: Civilii și străinii din Mariupol să fie evacuați spre Zaporojie

mariupol zaporojie

Un coridor umanitar suplimentar pentru evacuarea civililor și străinilor de la Mariupol la Zaporojie va fi deschis de la ora 10:00 pe 31 martie de către Forțele Armate ale Federației Ruse, a anunțat șeful Centrului de control al apărării naționale al Federației Ruse, general-colonelul Mihail Mizintsev. El a propus să se efectueze o evacuare cu participarea reprezentanților ONU și ai Crucii Roșii, potrivit agenției ruse de stat Tass.

Forțele Armate ale Rusiei, exclusiv în scopuri umanitare, de la ora 10:00 pe 31 martie 2022, anunță un regim de încetare a focului și deschid un coridor umanitar suplimentar pentru evacuarea civililor și cetățenilor străini de la Mariupol la Zaporojie (cu punct intermediar în Berdyansk) — a spus Mizintsev.

Potrivit lui Mizintsev, tronsonul de la Berdiansk la Mariupol este expus în mod regulat focului din partea Forțelor Armate ale Ucrainei.

Armata rusă a cerut ca partea ucraineană să respecte condițiile pentru crearea unui coridor umanitar. În special, vorbim despre respectarea regimului de încetare a focului și asigurarea deplasării în siguranță a coloanelor autobuzelor.

La rândul său, partea rusă se angajează să deschidă un coridor umanitar după ce a primit de la autoritățile ucrainene o declarație oficială scrisă de disponibilitate pentru îndeplinirea condițiilor de mai sus și confirmarea prin monitorizarea obiectivă a situației, inclusiv utilizarea vehiculelor aeriene fără pilot, a unei încetăro a focului, a conchis Mizintsev.

Anterior, secretarul de presă al președintelui Rusiei, Dmitri Peskov, a declarat că în urma unei convorbiri telefonice care a avut loc între liderii Federației Ruse și Franței, Vladimir Putin și Emmanuel Macron, nu s-au înregistrat progrese semnificative în implementarea operațiunii umanitare în Mariupol. De asemenea, Rusia a susținut că, fără participarea autorităților de la Kiev, a evacuat peste 68 de mii de oameni din Mariupol.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.