Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Rusiei pare devastată! Ministerul britanic al Apărării: Probabil a pierdut o treime din trupele terestre de la începutul războiului

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Este "probabil" ca Rusia să fi pierdut "o treime" din forțele terestre pe care le-a angajat pentru invazia Ucrainei, a declarat Ministerul britanic al Apărării (MoD), informează Sky News.

În cea mai recentă actualizare a sa, Ministerul Apărării a raportat că ofensiva Rusiei în Donbas, inima industrială din estul Ucrainei, "a pierdut din elan și a rămas semnificativ în urmă cu programul".

Acesta a adăugat că, de fapt, în ultima lună, Rusia "nu a reușit" să obțină niciun fel de "câștiguri teritoriale substanțiale".

"Forțele rusești sunt din ce în ce mai mult constrânse de capacitățile de abilitare degradate, de moralul în continuare scăzut și de eficiența redusă a luptei", se arată în raport.

"Este puțin probabil ca Rusia să își accelereze în mod dramatic ritmul de avansare în următoarele 30 de zile", se arată în raport.

Moscova a început să vizeze Donbasul după ce nu a reușit să cucerească capitala Ucrainei, Kiev.

Ieri, Ucraina și un think tank american au afirmat că Rusia a pierdut bătălia pentru orașul Harkov din nord-estul țării - o țintă cheie pentru Putin.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.