Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia confirmă oficial: Armata a doborât o dronă la granița cu Kosovo - Zbura în direcţia unor instalaţii militare

Ria Novosti
drona Arash-2

Armata sârbă a neutralizat miercuri o dronă care zbura în proximitatea unor facilităţi militare într-o regiune din sud-vestul Serbiei în apropiere de Kosovo, a anunţat Ministerul sârb al Apărării, potrivit agenţiilor AFP şi Tanjug, notează Agerpres.

''Drona, care zbura dinspre muntele Kopaonik (la frontiera cu Kosovo n.red) în direcţia unor instalaţii militare a fost doborâtă prin măsuri de bruiaj electronic'', se arată într-un comunicat al ministerului sârb, care adaugă că armata sârbă va continua să neutralizeze dronele ce apar în zona de interdicţie de zbor la frontiera dintre Serbia şi Kosovo.

Originea dronei, identificată drept ''o dronă comercială'', nu a fost precizată. Mai devreme în aceeaşi zi ministrul sârb al apărării, Milos Vucevic, a semnalat că mai multe drone au intrat în ultimele zile în spaţiul aerian al Serbiei venind dinspre Kosovo.

Aceste incidente survin într-un moment când tensiunile dintre Belgrad şi Pristina se intensifică din nou după decizia guvernului kosovar de a aplica gradual, de la 1 noiembrie, măsura de a le impune sârbilor să-şi înlocuiască plăcuţele de înmatriculare auto sârbe cu unele acceptate de autorităţile kosovare, decizie care a provocat violenţe în luna iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.