Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata siriană avansează în teritoriile controlate de jihadişti

twitter.com
tanc siria lupte

Forţele guvernamentale siriene au câştigat teren în sectoarele controlate de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), la sud de fieful acesteia din localitatea Raqqa, reuşind să captureze mai multe sate şi câmpuri petrolifere, a anunţat luni agenţia oficială Sana, citată de AFP și preluată de agerpres.

Oraşul Raqqa este vizat şi de o ofensivă condusă de o alianţă arabo-kurdă sprijinită de coaliţia internaţională antijihadistă condusă de SUA. 

Zona de la sud de oraşul Raqqa are o importanţă strategică deosebită, întrucât se află la joncţiunea a trei provincii: Raqqa (nord), Homs (mai la sud) şi Deir Ezzor (est), aceasta din urmă fiind în continuare în mare parte sub controlul jihadiştilor Statului Islamic. 

'În ultimele două zile unităţile armatei au preluat controlul mai multor sate şi câmpuri petrolifere în partea de vest a provinciei Deir Ezzor şi în partea de sud a provinciei Raqqa', a precizat agenţia Sana. Conform aceleiaşi surse, zeci de vehicule ale SI au fost distruse şi un grup de jihadişti, printre care se aflau şi străini, au fost ucişi. 

Avansul armatei siriene a fost confirmat şi de ONG-ul Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), care a mai menţionat că ofensiva trupelor terestre ale armatei siriene a fost sprijinită de aviaţia militară a acesteia, precum şi de avioane de luptă ale Rusiei. 

'Forţele regimului au capturat între 1.500 şi 1.800 de kilometri pătraţi în provincia Raqqa în ultimele 24 de ore', a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane. El a mai spus că trupele guvernamentale se apropie de Jabal al-Bichri, un lanţ muntos situat în zona graniţelor celor trei provincii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.