Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata SUA a semnat contractul: Sistemele antirachetă Patriot comandate de România intră în producţie

Defence24
Wisla Patriot

Armata Statelor Unite ale Americii a atribuit companiei Raytheon un contract în valoare de 395,84 milioane de dolari pentru producția sistemelor de apărare antiaeriană și antirachetă Patriot comandate de România, arată un comunicat al firmei producătoare.

„Publicat de către Departamentul de Apărare al Statelor Unite pe 24 Mai 2018, contractul dispune începerea construcției primei unități Patriot a României. Raytheon a început încă din prima jumătate a anului 2017 să o construiască, cu fonduri proprii, pentru a respecta termenul de livrare deja stabilit”, menționează Raytheon, potrivit Mediafax.

Vezi şi: Metodele cele mai sigure prin care poți evita mușcăturile de căpușe

„Experiența obținută în urma celor 220 de unități de lansare pe care le-am produs deja ne va permite să respectăm termenul de livrare a sistemelor Patriot în România”, a declarat Tom Laliberty, vicepreședinte Apărare Integrată Antiaeriană și Anti-rachetă în cadrul Raytheon Sisteme Integrate de Apărare. Oficialul a adăugat: „Suntem în plin proces de integrare a industriei românești de apărare în rețeaua noastră globală de producție, astfel încât să putem emite cât mai curând primul ordin de comandă către o companie românească”.

Raytheon precizează că a comandat deja mii de piese de la sute de furnizori și a început producția componentelor esențiale electronice, a pieselor prelucrate și a ansamblelor de circuite de carduri și cabluri.

Patriot este elementul de bază al apărării europene împotriva rachetelor balistice și de croazieră, a aeronavelor și dronelor. Țări NATO precum Statele Unite, Germania, Olanda și Spania au deja Patriot.

Vezi şi: Trebuie să le ai tot timpul în casă: Plantele care țin țânțarii la distanță

La data de 29 noiembrie 2017, România a semnat o Scrisoare de Ofertă și Acceptare pentru Patriot, devenind astfel a 6-a țară membră NATO care achiziționează sistemul. Ulterior, în 28 martie 2018, și Polonia a semnat Scrisoarea de Ofertă și Acceptare, devenind a 7-a țară parte din acest club exclusivist.

Potrivit Raytheon, mai sunt și alte țări europene interesate de Patriot: „A fost deja emisă o notificare congresională pentru o potențială comercializare de rachete Patriot către Suedia - pe 7 mai 2018, Ministerul suedez al Apărării a anunțat că a primit Scrisoarea de Ofertă și Acceptare pentru Patriot”.

Sistemul Patriot produs de Raytheon este un sistem de apărare anti-rachetă care conține radare, tehnologie de comandă și control și mai multe tipuri de interceptori care lucrează împreună pentru a detecta, identifica și neutraliza rachete tactice balistice și de croazieră, drone, aeronave și alte tipuri de amenințări aeriene. Patriot este fundamentul apărarii integrate antiaeriene și anti-rachetă pentru 15 țări: Statele Unite ale Americii, Olanda, Germania, Japonia, Israel, Arabia Saudită, Kuweit, Taiwan, Grecia, Spania, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite, Qatar, România și Polonia.

Raytheon, companie lider în domeniul tehnologiei și inovației care a înregistrat în 2017 venituri în valoare de 25 de miliarde de dolari și 64.000 de angajați, este specializată în soluții de apărare, guvernare civilă și securitate cibernetică. Cu o istorie de peste 96 de ani de inovație, Raytheon furnizeazăechipamente electronice de ultimă generație, soluții de integrare a sistemelor, produse și servicii C5ITM, precum și servicii de detectare, maximizare a efectelor și asistență în misiune pentru clienți din peste 80 de țări. Raytheon are sediul în Waltham, Massachusetts.

Vezi şi: Cafeaua îţi afectează negativ pielea. Cum să eviţi neplăcerile şi să te bucuri totuşi de cafea .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.