Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata SUA este mai angajată ca oricând în Africa, afirmă un general american

www.deschide.md
soldați americani

Statele Unite îşi reduc numărul de militari din Africa, dar rămân "mai angajate ca oricând" pe acest continent a cărui stabilitate este primordială pentru securitatea internaţională, a declarat şeful forţelor terestre americane din Africa (USARAF), generalul Roger Cloutier, într-un interviu acordat marţi AFP preluată de Agerpres.

"Nu ne retragem. Suntem mai angajaţi ca oricând şi vom căuta noi ocazii de a ne implica şi mai mult", a spus el.

Pentagonul a anunţat luna trecută că SUA îşi vor reduce cu 10% numărul militarilor desfăşuraţi în Africa în următorii ani şi se vor concentra mai mult pe răspunsul la ameninţările reprezentate de Rusia şi China.

În prezent, aproape 7.200 de soldaţi americani se află în zeci de ţări africane, în special în Somalia, Niger şi Libia. Dar este vorba în special de unităţi ale Forţelor speciale, care desfăşoară operaţiuni cu armatele naţionale împotriva jihadiştilor.

Cei 2.000 de soldaţi ai USARAF operează în circa 40 de ţări africane, pentru misiuni de formare a forţelor armate naţionale, în special cele angajate în operaţiuni de menţinere a păcii, a explicat generalul Cloutier.

Ei participă de asemenea la manevre comune şi la operaţiuni de cooperare, în special cu forţele franceze din misiunea Barkhane din Mali, cărora le furnizează o asistenţă în principal logistică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.