Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata SUA, redusă cu 40.000 de posturi

US Army Afganistan

Armata terestră a SUA va suprima 40.000 de posturi de militari şi 17.000 de angajaţi civili în următorii doi ani, a indicat marţi pentru AFP un responsabil în Ministerul Apărării. 

Potrivit ediţiei de marţi a cotidianului USA Today, care se referă la un document de origine neprecizată, această reducere de personal 'este susceptibilă să afecteze toate misiunile la nivel naţional şi internaţional' ale armatei terestre americane. 

Un anunţ oficial pe această temă urmează să fie făcut în cursul săptămânii, a continuat cotidianul, indicând că obiectivul îl constituie reducerea efectivelor la 450.000 de persoane până la sfârşitul anului bugetar 2017, adică până la 30 septembrie 2017. 

Documentul precizează, potrivit publicaţiei, că această reducere se explică prin constrângerile bugetare. 

Şi dacă tăieri bugetare automate urmează să fie aplicate în octombrie, cum este cazul din 2013, ar trebui suprimate 30.000 de posturi de militari suplimentar, susţine el, amintind că în 2013 armata terestră afirmase în documente bugetare că un efectiv sub 450.000 de soldaţi ar putea să o împiedice să se impună într-un conflict. 

Preşedintele Barack Obama a dezvăluit la începutul lunii februarie un proiect de buget pentru exerciţiul 2016 - care începe din 1 octombrie 2015 - ce prevede alocarea a 585 de miliarde de dolari cheltuielilor militare, adică o creştere cu 38 de miliarde în raport cu anul precedent. 

Din acest total, 50,9 miliarde ar fi consacrate Afganistanului şi operaţiunilor militare în curs împotriva grupului Statul Islamic în Irak şi în Siria. 

În perioada de vârf a conflictelor în Irak şi Afganistan, armata terestră a avut un efectiv de până la 570.000 de soldaţi.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.