Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata SUA taie elanul contraofensivei ucrainene: 'E prea devreme pentru a spune ce rezultate se vor produce!'

Pentagon
general Mark Milley

Cel mai important general american a declarat luni pentru CNN că, deși Ucraina este "foarte bine pregătită" pentru o contraofensivă împotriva Rusiei, este "prea devreme pentru a spune ce rezultate se vor produce".

"Sunt într-un război care reprezintă o amenințare existențială pentru însăși supraviețuirea Ucrainei și care are o semnificație mai mare pentru restul lumii - pentru Europa, într-adevăr pentru Statele Unite, dar și pentru întreaga lume", a declarat președintele Statului Major Întrunit, Mark Milley, într-un interviu în exclusivitate cu Oren Liebermann din Normandia, Franța.

Milley, care se va pensiona în acest an, se află în Normandia pentru a comemora cea de-a 79-a aniversare a invaziei din 1944 din Ziua Z - o operațiune masivă din al Doilea Război Mondial pe care a numit-o "cea mai mare invazie amfibie din istoria omenirii" - în timp ce războiul continuă să facă ravagii în Ucraina.

De luni de zile, SUA și aliații săi au ajutat Ucraina să se înarmeze pentru contraofensiva care ar urma să înceapă în primăvară. Cel mai recent, SUA a declarat că va sprijini un efort comun al altor națiuni pentru a antrena piloții ucraineni pe avioane de luptă F-16.

Rusia a început deja să afirme că a respins o "ofensivă pe scară largă", în sudul Donețkului, deși nu au furnizat dovezi care să susțină această afirmație.

Războiul a început să se strecoare și în Rusia, întrucât presupusele atacuri cu drone ucrainene au lovit în interiorul Moscovei și un bombardament a fost efectuat în Belgorod. Întrebat luni dacă astfel de atacuri ar risca o escaladare a conflictului, Milley a spus că există "întotdeauna riscul" unei escaladări și că este un lucru pe care SUA îl urmăresc "foarte, foarte atent".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.