Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata taiwaneză a simulat de luare de ostatici în cadrul unor manevre militare

stramtoarea taiwan

O simulare de luare de ostatici a avut loc sâmbătă în Taiwan, în oraşul de coastă Kaohsiung, cu ocazia unor manevre militare şi implicând nave de patrulare, informează AFP.

Membri ai pazei de coastă, ai armatei, poliţiei şi serviciilor aeropurtate participau la exerciţiul din portul oraşului, în sudul insulei, în timp ce se auzea muzică de film de acţiune, precum şi elemente de relatare a atacului, scrie agerpres.ro.

"Aici paza de coastă (a Taiwanului)! Opriţi motorul imediat! Vom urca la bord şi vom inspecta nava voastră!", se putea auzi din difuzor.

La finalul exerciţiului de simulare, membrii forţelor de securitate au salutat-o pe preşedinta Tsai Ing-wen, aflată pe chei.

"Toţi cei care au participat la exerciţiul de astăzi sunt apărători de primă linie ai ţării noastre. Vreau din nou să subliniez că trebuie să ne întărim pentru a garanta pacea în strâmtoarea Taiwan", a declarat Tsai Ing-wen, într-un scurt discurs.

"Cu cât mai uniţi suntem, cu atât suntem mai în siguranţă. Cu cât mai sigur este Taiwanul, cu atât mai sigură va fi lumea", a declarat ea.

Insula organizează frecvent exerciţii militare, într-un context de presiuni militare şi politice în creştere din partea Beijingului, care iau forma unor incursiuni aeriene cu avioane de luptă din partea Chinei comuniste în zona de apărare aeriană a Taiwanului, tot mai frecvente de la sosirea la putere a preşedintei Tsai Ing-wen, în 2016.

Beijingul consideră insula democratică autonomă Taiwan ca făcând parte din teritoriul său şi a promis că o va recuceri într-o zi, cu forţa dacă va fi necesar, revendicare contestată de preşedinta taiwaneză.

În aprilie, China comunistă a întreprins timp de trei zile exerciţii militare pentru a simula o blocadă a insulei ca reacţie la o întrevedere în California între Tsai şi preşedintele Camerei americane a Reprezentanţilor, republicanul Kevin McCarthy.

În august 2022, Beijingul a întreprins patru zile de manevre cu tiruri reale în jurul apelor teritoriale ale Taiwanului. Unele exerciţii s-au derulat în largul oraşului portuar Kaohsiung.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.