Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata turcă și aliații ei au prăduit orașul Afrin. Orașul kurd sirian a fost scena unor jafuri masive din partea militarilor turci și trupelor lor aliate

Rebelii sirieni aliaţi cu Turcia s-au dedat la jafuri în oraşul Afrin din nord-estul Siriei, cucerit duminică alături de armata turcă, relatează corespondenţi ai agenţiei France Presse şi o organizaţie neguvernamentală.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) afirmă că după intrarea trupelor turce şi a aliaţilor lor în oraşul abandonat de o mare parte din cei 350.000 de locuitori, rebelii sirieni au început să jefuiască bunuri ale populaţiei, sedii oficiale, clădiri militare şi magazine.

Corespondenţii AFP au văzut magazine jefuite, din care rebelii cărau alimente ambalate, capre, cuverturi şi chiar motociclete, înainte de a părăsi localitatea. Unii au folosit tractoare pentru a remorca automobile. Un localnic a relatat scene similiare corespondenţilor de presă.

La câteva ore după ce au pătruns în oraş, militarii turci şi miliţiile siriene care li s-au alăturat s-au răspândit în toate cartierele, trăgând focuri de armă în aer pentru a sărbători victoria, potrivit aceloraşi martori oculari.


Oraşul Afrin, centrul provinciei cu acelaşi nume de la frontiera Siriei cu Turcia, era principalul obiectiv al ofensivei lansate pe 20 ianuarie de forţele armate turce împotriva miliţiilor kurde YPG. Acestea sunt considerate de Statele Unite aliaţi în lupta împotriva Statului Islamic, dar Turcia susţine că sunt organizaţii teroriste legate de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.