Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata ucraineană anunță victorii spectaculoase pe front: orașul Kupiansk a fost recucerit (foto)

Pravda Ucraineană
kupiansk ucraina

Consilierul șefului regional din Harkov, Natalia Popova, a declarat sâmbătă pe Telegram că forțele armate ale Ucrainei au eliberat orașul Kupiansk din mâinile trupelor ruse de ocupație.

„Kupiansk este Ucraina! Slavă Forțelor Armate!”, a zis oficialul ucrainean. Deputații ucraineni, bloggeri și soldați au raportat și ei despre eliberarea orașului.

Pierderea de către ruși a controlului asupra orașului Kupiansk va îngreuna misiunea lor să aprovizioneze marele oraș Izium din sudul Harkov, mai spun ucrainenii.

Kupians este principalul oraș feroviar care a aprovizionat forțele rusești din nord-estul Ucrainei. Un jurnalist Reuters aflat în zona vastă recucerite în ultimele zile de forțele ucrainene, a văzut polițiști ucraineni care patrulau prin orașe și cutii de muniție care zăceau în grămezi pe poziții abandonate de soldații ruși care au fugit.

La Kupiansk converg liniile de cale ferată care leagă Rusia de estul Ucrainei, principala rută logistică a Moscovei, ceea ce ar putea duce la căderea în capcană a mii de soldați ruși.

Capturarea Kupiansk lasă potențial mii de soldați ruși blocați pe linia frontului și fără provizii.

În ultimele zile, Ucraina a cucerit o porțiune uriașă de teritoriu în estul țării, în cel mai rapid avans de când a oprit asaltul asupra capitalei Kiev în martie.

Într-un discurs video susținut în cursul nopții, președintele Volodimir Zelenski a declarat că cel puțin 30 de așezări au fost eliberate în regiunea Harkov. Moscova a recunoscut că linia sa de front a cedat în Harkov, dar a declarat că trimite trupe suplimentare pentru a întări zona.

content-image

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.