Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata ucraineană: 'Observăm o mișcare destul de activă a unităților de trupe mobilizate pe teritoriul Federației Ruse'

Sky News
retragere rusia Herson

Planurile imediate ale armatei ruse prevăd consolidarea prezenței sale în teritoriile temporar ocupate ale Ucrainei - potrivit lui Vadim Skibiţki, reprezentant oficial al Direcției Principale de Informații (GUR) din Ministerul Apărării de la Kiev, relatează Rador

Acesta susţine că, după ce s-au retras din Herson şi au părăsit malul drept al Niprului, rușii au încheiat regruparea trupelor într-o serie de teritorii - părțile ocupate ale regiunilor Herson, Zaporojie și Donețk - și şi-au creat noi rezerve.

"În momentul de faţă, observăm o mișcare destul de activă a unităților de trupe teritoriale care au fost mobilizate pe teritoriul Federației Ruse în toate districtele militare" - mai notează Skibiţki, precizând că sunt mişcări de trupe în regiunile ruse Rostov şi Belgorod și pe teritoriul Crimeii.

Toate aceste trupe se îndreaptă spre regiunea Herson. "Sunt măsuri pe care Federația Rusă le ia pentru a-și consolida prezența în teritoriile temporar ocupate și apentru a compensa pierderile trupelor ruse care luptă din februarie" - a explicat reprezentantul GUR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.