Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata ucraineană a pierdut teren: rușii avansează în ultimul mare oraș din Lugansk pe care nu l-au cucerit

ft.com
razboi rusia ucraina

Armata ucraineană anunță miercuri că soldații ruși au reușit să înainteze în orașul Severodonețk, supus unui intens foc de artilerie și rachete din partea forțelor Moscovei. Severodonețk este cel mai mare oraș aflat sub control ucrainean în regiunea Lugansk.

Orașul de 100.000 de locuitori ocupă o poziție strategică pe râul Doneț, mai mulți analiști spunând că probabil a devenit una dintre „prioritățile tactice imediate” ale Rusiei. Dacă Vladimir Putin poate să pună mâna pe întreg Lugansk și apoi să facă ceva asemănător la Donețk, atunci el ar putea spune rușilor: „Aceasta este o victorie băieți”.

Administrația prezidențială ucraineană a raportat miercuri „bătălii crâncene” în jurul orașului industrial Severodonețk. „Dimineața, cu sprijinul artileriei, ocupanții ruși avansează spre Severodonețk”, spun ucrainenii. Serhiy Haidai, șeful administrației militare din regiunea Luhansk, a declarat că bombardamentele rușilor au „crescut exponențial” în ultimele ore.

„Trupele ruse sunt foarte apropiate; pot deja să tragă cu mortare”, a spus el. „Lupta a avut loc ieri la periferia orașului. Forțele [rusești] sunt transferate aici din diferite regiuni — de la Harkov, Mariupol, chiar și de la Donețk pentru a trece cu orice preț în regiunea Lugansk”.

El a adăugat că „săptămâna viitoare este importantă; dacă nu reușesc până sâmbătă sau duminică, se vor epuiza, iar situația măcar se va stabiliza pentru noi”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.