Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Ucrainei anunță că a eliberat 5 orașe în regiunea Harkov

Twitter
tanc rus harkov

Forțele armate ale Ucrainei au recâștigat controlul asupra orașelor Oleksandrivka, Fedorivka, Ukrainka, Shestakovo, Peremoha și o parte din satul Cherkaski Tyshky, a anunțat vineri, pe Facebook,  Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

„Unitățile Forțelor de Apărare ale Ucrainei au recâștigat controlul asupra orașelor Oleksandrivka, Fedorivka, Ukrainka, Shestakovo, Peremoha și a unei părți din satul Cerkaski Tyshky, în urma unei ofensive”, se arată în postare.

Între timp, trupele ruse blochează mai multe sate și orașe îndepărtate din regiunea Harkov și efectuează atacuri frecvente, de mare intensitate, inclusiv atacuri cu lansatoare de grenade propulsate de rachete, în zonele în care sunt concentrate trupele ucrainene.

Pe fronturile Donețk și Tavriia, trupele ruse trag de-a lungul întregii linii de contact pentru a împiedica acțiunile trupelor ucrainene și a continua să efectueze lovituri aeriene și cu rachete.

La Mariupol, eforturile trupelor ruse s-au concentrat pe asediul și atacarea unităților Forțelor de Apărare din jurul Azovstal din Mariupol.

Până la 8 lansatoare operaționale-tactice de rachete Iskander-M și până la 6 avioane ale Forțelor Armate ale Federației Ruse rămân staționate în Belarus și pot fi implicate în lovituri aeriene și rachete asupra Ucrainei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.