Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Ucrainei transmite că militarii ucraineni nu au părăsit oraşul Bahmut: 'Sunt bătălii grele'

ISW
bahmut harta

Armata ucraineană continuă să-şi menţină pozițiile în Bahmut și să respingă atacurile invadatorilor ruşi - a asigurat Serhi Cerevati, purtător de cuvânt al Grupului de Forţe "Est" din Ucraina. Într-un comentariu făcut duminică, acesta a subliniat că apărătorii ucraineni nu au părăsit orașul Bahmut, potrivit Rador.

"Inamicul este distrus în fiecare zi de lovituri masive de artilerie şi aeriene, iar unitățile noastre raportează că situația este foarte dificilă. Armata noastră menţine fortificații și mai multe spații în partea de sud-vest a orașului. Sunt bătălii grele" - a afirmat Cerevati.

Totodată, reprezentantul militarilor din estul Ucrainei a adăugat că ocupanții ruşi acordă o importanță simbolică oraşului Bahmut, "dar declarațiile despre capturarea orașului sunt premature".

Potrivit lui Serhi Cerevati, Forțele Armate ale Ucrainei continuă să exercite presiune asupra inamicului pe mai multe flancuri.

"Rusia atrage atenția asupra acestui Bahmut de parcă ar fi cucerit Dnipro. În realitate, nu l-au luat complet. Orașul a fost distrus, nu le aduce niciun beneficiu militar și nici măcar politic. Nu au reuşit să ocupe centrul regional în nouă luni. Încercăm să punem presiune pe flancuri, să nu-i lăsăm în pace și, dacă se poate, să contraatacăm" - a explicat Cerevati.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.