Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata Ucrainei trece la o nouă etapă a războiului împotriva Federației Ruse

pravda.com
Ucraina razboi

Comandantul-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, Oleksandr Sirski, a declarat într-un interviu pentru ZDF că armata ucraineană a intrat într-o nouă etapă a războiului împotriva Federației Ruse.

Potrivit lui Sirski, valoarea principală pentru Ucraina este viața militarilor, în special a acelora care îndeplinesc sarcini de luptă, conform RBC, scrie Rador Radio România.

Comandantul-șef a afirmat că Ucraina nu își poate permite să acționeze precum Federația Rusă și să nu prețuiască viețile ucrainenilor. „Am trecut de la operațiuni ofensive la desfășurarea unei operațiuni de apărare. Scopul operațiunii noastre este de a epuiza inamicul, de a-i provoca pierderi maxime, folosind fortificațiile și avantajele noastre tehnologice, în ce privește aeronavele fără pilot, mijloacele radioelectronice, menținând liniile de apărare pregătite”, a afirmat Sirski.

Potrivit acestuia, războiul actual sporește importanța progresului tehnologic militar și progresul luptei armate în sine. „Observăm deja utilizarea platformelor robotizate la sol și aceasta nu este o știre pentru noi. Module care sunt controlate de la distanță, ceea ce face posibilă salvarea vieților personalului militar”, a adăugat Sirski.

Ucraina se confruntă cu un deficit de oameni şi de echipamente în timp ce a intrat în 2024 fără să fi făcut prea multe progrese pe câmpul de luptă pe parcursul anului trecut. De asemenea, se confruntă cu o întrerupere a ajutorului militar din partea Statelor Unite, cel mai mare susţinător al său.

O nouă strategie

Noul comandant şef al forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a pledat vinerea trecută, în primul său mesaj public în această calitate, pentru "perfecţionarea" armatei pentru ca Ucraina să poată câştiga războiul şi a subliniat că drumul spre victorie depinde de inovaţii constante în modul de a duce războiul, menţionând elemente tehnologice precum dronele şi războiul electronic, relatează AFP şi Reuters.

Sîrski a fost numit joia trecută în funcţia de comandant şef în locul generalului Valeri Zalujnîi, extrem de popular, preşedinţia ucraineană argumentând că era nevoie de o schimbare după doi ani de război, în timp ce frontul pare să fie îngheţat, iar armata ucraineană se află sub presiune, lipsită de oameni şi muniţie.

Vineri, preşedintele Volodimir Zelenski i-a acordat titlul de "Erou al Ucrainei" fostului şef al armatei Valeri Zalujnîi, la o zi după ce l-a eliberat din funcţie în cea mai mare remaniere de la vârful armatei de când a început războiul, se arată într-un decret publicat pe site-ul preşedinţiei de la Kiev, conform Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.