Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dacă Putin utilizează arme nucleare în Ucraina, Statele Unite vor distruge trupele ruse (Fost director CIA)

captura CNN
David Petraeus Moldova

Fostul director al CIA şi general de armată în retragere declară că preşedintele rus este "disperat" şi că realitatea de pe câmpul de bătălie cu care se confruntă este "ireversibilă". Utilizarea armei nucleare este din ce în ce mai mult menţionată de Rusia. Statele Unite şi aliaţii lor ar distruge trupele ruse din Ucraina şi ar scufunda flota prezentă în Marea Neagră, dacă Vladimir Putin ar folosi armele nucleare în ţară, a avertizat fostul director al CIA şi general în retragere, David Petraeus, potrivit La Libre Belgique preluat de Rador.

La ABC News, Petraeus a declarat următoarele: "Ca sa vă prezint o ipoteză, am răspunde făcând un efort al NATO. Un efort colectiv care ar elimina toate forţele ruse pe care le putem identifica pe câmpul de bătălie în Ucraina şi în Crimeea, ca şi toate navele din Marea Neagră".

Acest avertisment vine la câteva zile după afirmaţiile lui Putin pe care mulţi le-au interpretat ca pe o ameninţare cu un război care s-ar extinde dincolo de Ucraina. Dacă Rusia ar utiliza armele nucleare, Statele Unite şi NATO nu ar intra neapărat în război, deoarece nu ar fi o situaţie care ar declanşa articolul 5 al alianţei care cere apărare colectivă. Totuşi, un "răspuns al Statelor Unite şi al NATO" ar fi necesar, a declarat dl Petraeus.

Petraeus apreciază că liderul rus este "disperat". Realitatea de pe câmpul de bătălie cu care se confruntă este, cred, ireversibilă", a explicat el. "La un moment dat, va trebui să recunoască asta. Va trebuie să existe un fel de început de negocieri, cum a spus preşedintele Zelenski, va fi sfârşitul ultim".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.