Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Arme nucleare în Belarus: Kremlinul acuză 'isteria' Occidentului

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Dmitri Peskov a descris duminică drept "isterică" reacţia ţărilor occidentale la planurile Rusiei de a amplasa arme nucleare tactice în Belarus, transmite EFE, potrivit Agerpres.

"Occidentul colectiv nu pare dispus să-şi amintească în vreun fel de tema armelor nucleare americane, staţionate aici în Europa, în jurul ţării noastre, dar optează pentru o reacţie isterică la planurile noastre de a construi silozuri pentru depozitarea armelor nucleare tactice pe teritoriu belarus", a susţinut el într-un interviu.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse a recunoscut la începutul acestei săptămâni că intenţia de a desfăşura arme nucleare tactice în Belarus reprezintă un răspuns la extinderea NATO.

"Alianţa se extinde spre graniţa cu Rusia, nu Rusia se apropie de NATO", a afirmat Peskov, comentând despre intrarea Finlandei în alianţa nord-atlantică.

La rândul său, secretarul Consiliului Securităţii Belarusului, Aleksandr Volfovici, a exclus folosirea armelor nucleare tactice.

"Importantă nu este cantitatea, importantă este calitatea şi a şti să le foloseşti. Şi noi ştim ce avem de făcut... (Dar) nu cred că vom ajunge să le folosim'', a spus el, potrivit agenţiei oficiale de presă BELTA.

Volfovici a subliniat că armele nucleare, fie ele tactice sau strategice, sunt menite să descurajeze şi să "garanteze securitatea Rusiei şi a Belarusului".

În ceea ce priveşte termenele de desfăşurare, el a recunoscut că este o decizie care trebuie luată de preşedintele rus, Vladimir Putin, şi de preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko.

Putin a anunţat anterior un acord cu Minskul pentru desfăşurarea de arme nucleare tactice, pentru care specialiştii din Belarus au început instructajul corespunzător la 4 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.