Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armele care distrug armata rusă: Zelenski a făcut anunțul - VIDEO

război, mariupol, ucraina, rusia, armată, soldați

Ucraina înregistrează "rezultate semnificative" datorită sistemelor de apărare antiaeriană americane Patriot şi germane IRIS-T, în pofida zecilor de atacuri ale Rusiei din ultima săptămână, a declarat duminică preşedintele Volodymyr Zelenskiy în discursul său video nocturn, potrivit Reuters, informează Agerpres.

Preşedintele ucrainean a spus că a primit un raport privind utilizarea sistemelor avansate de apărare antiaeriană trimise de parteneri, menţionând aici sistemul Patriot construit de Raytheon şi sistemele IRIS-T din Germania.

"Acestea sunt sisteme puternice, foarte eficiente", a spus el. "Ele au dat deja rezultate semnificative şi nu numai pentru Ucraina", a remarcat el.

De fiecare dată când rachetele ruseşti sunt distruse, aceasta "linişteşte lumea că un stat terorist este incapabil să ne încalce securitatea colectivă", a afirmat preşedintele ucrainean.

În mesajul său către naţiune duminică seara, Zelenski a spus că Ucraina a doborât "o parte semnificativă" a dispozitivelor de atac ale Rusiei în ultima săptămână, inclusiv 65 de rachete de diferite tipuri şi 178 de drone de asalt, între care 87 de drone kamikaze Shahed.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.