Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armenia nu va participa la finanțarea activității ODKB în 2024. Distanțarea de Rusia tot mai evidentă

ok.ru
OTSC organizatia tratatului de securitate colectiva

Armenia se va abține de la finanțarea activității ODKB (Organizaţia Tratatului de Securitate Colectivă, OTSC) în 2024, a anunţat secretarul de presă al Ministerului Afacerilor Externe al republicii, Ani Badalian, agenției Factor.am.

"Republica Armenia se va abține să adere la decizia Consiliului de Securitate Colectivă al ODKB din 23 noiembrie 2023 "cu privire la bugetul organizaţiei pentru 2024" și să participe la finanțarea activității preconizate de aceasta, fără a se opune adoptării acestei decizii într-un format limitat" - a spus Badalian.

Anterior, premierul Armeniei, Nikol Paşinian, a declarat că pe ODKB nu se poate baza și nu are un răspuns la întrebarea societății armene, de ce ar trebui să rămână în organizație. Recent, Erevanul a lipsit, în mod repetat, de la întâlnirile în unele formate de integrare. În special, Paşinian nu a participat la summitul ODKB de la Minsk din 2023 și, de asemenea, a declarat că republica a suspendat participarea la această organizație.

Într-un interviu acordat agenţiei TASS pe 22 aprilie, secretarul general al organizației, Imangali Tasmagambetov, a numit chestiunea participării premierului armean la viitorul summit ODKB din 2024 drept "o decizie a unei țări suverane și independente" și și-a exprimat speranța că multe lucruri se pot schimba în bine înainte ca evenimentul să aibă loc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.