Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armenia şi Azerbaidjanul au ajuns la un acord de încetare a ostilităţilor în Nagorno-Karabah. Secretarul general al ONU se declară 'uşurat'

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, se declară "uşurat" că Armenia şi Azerbaidjanul au ajuns la un acord, sub egida Rusiei, pentru încetarea ostilităţilor în Nagorno-Karabah, a declarat marţi purtătorul său de cuvânt, Stéphane Dujarric, potrivit AFP.

"Obiectivul nostru constant este bunăstarea civililor, accesul umanitar şi protejarea vieţilor", a adăugat el, răspunzând unor întrebări despre acest conflict în cadrul conferinţei sale de presă cotidiene, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Ciolacu a explodat la adresa lui Ludovic Orban: ‘V-aţi bătut joc de oameni! Aţi scos bătrânii care muncesc din greu în frig şi ploaie cu deciziile voastre aberante’ .

"Vom continua să avem contacte cu părţile implicate şi cu co-preşedinţii Grupului de la Minsk (SUA, Rusia, Franţa) pentru a vedea cum putem ajuta" la punerea în aplicare a acestui acord de încetare a focului, a precizat purtătorul de cuvânt.

Întrebat despre termenul "uşurat" folosit de secretarul general, Stéphane Dujarric a precizat că asta "înseamnă evident o primire favorabilă" a acordului încheiat. "Le suntem extrem de recunoscători autorităţilor ruse pentru ce au făcut. Sentimentul de uşurare vine din speranţa că (acordul) va pune capăt suferinţelor civililor", a insistat el.

Luni, Azerbaidjanul şi Armenia au semnat sub egida ONU un acord de încetare a ostilităţilor în conflictul din Nagorno-Karabah, care consfinţeşte victoriile militare ale azerilor după şase săptămâni de lupte sângeroase, menţionează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.