Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armenia şi Azerbaidjanul încep negocieri în Statele Unite

Au început negocieri, luni, între Armenia şi Azerbaidjan, în Statele Unite, după ce cele două ţări rivale din Caucaz s-au acuzat reciproc pentru noile incidente de la frontieră.

Armenia şi Azerbaidjanul au purtat negocieri, luni, 7 noiembrie, la Washington, sub egida Statelor Unite, la câteva ore după noi bombardamente la frontieră într-un conflict care a făcut sute de morţi în ultimele luni, relatează France 24 citat de Rador.

Miniştrii afacerilor externe ai acestor două ţări rivale din Caucaz au fost primiţi de secretarul de stat american, Antony Blinken. "Statele Unite sunt angajate în negocierile de pace dintre Armenia şi Azerbaidjan", a declarat Antony Blinken înaintea întâlnirii. "Dialogul direct este cel mai bun mod de a ajunge la o pace durabilă şi suntem fericiţi să susţinem asta", a spus el salutând "curajul" celor două părţi.

Un oficial american, vorbind sub acoperirea anonimatului, dădea asigurări că este vorba mai puţin despre "negocieri" de pace propriu-zise decât de a da beligeranţilor ocazia să se întâlnească şi să vorbească.

Angajament în Rusia

În urmă cu abia o săptămână, prim-ministrul armean, Nikol Pașinian, şi preşedintele azer, Ilham Aliev, se angajaseră să "nu recurgă la forţă", la un summit în Rusia cu preşedintele rus, Vladimir Putin.

Dar în noaptea de duminică spre luni, "unităţi ale forţelor armate azere au deschis focul (...) asupra poziţiilor armene situate în sectorul estic al frontierei", a declarat ministerul armean al Apărării într-un comunicat, adăugând că nu a existat "nicio victimă". La rândul său, ministerul azer al Apărării a acuzat forţele armene că au tras "cu arme uşoare de diferite calibre" asupra poziţiilor Azerbaidjanului, fără a vorbi nici el despre pierderi.

Kremlinul, care a jucat în mod tradiţional rolul de arbitru în această regiune, a făcut apel la Erevan şi Baku "să se abţină de la orice acţiune care ar putea duce la o escaladare a tensiunilor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.