Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armenia şi Azerbaidjanul se acuză de continuarea atacurilor în Nagorno-Karabah: Rusia le-a cerut să revină la respectarea armistiţiului în regiunea separatistă

Armenia şi Azerbaidjanul se acuză reciproc de continuarea atacurilor în Nagorno-Karabah, iar Rusia le-a cerut să revină la respectarea armistiţiului în regiunea separatistă, relatează agenţia Reuters, potrivit MEDIAFAX.

Confruntările militare continuă în Nagorno-Karabah, iar bilanţul a depăşit 500 de morţi.

Situaţia rămâne "foarte complicată", a declarat premierul Armeniei, Nikol Pashinyan, acuzând Azerbaidjanul şi Turcia că "nu vor să înceteze atacurile".

Citește și: Victor Ponta trage semnalul de alarmă: Dacă nu o facem acum – până în 2024 va mai exista România?

La rândul său, preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat că "Armenia încearcă să atace conducte de petrol şi gaze". "Dacă Armenia încearcă să preia controlul asupra conductelor de petrol şi gaze, pot spune că rezultatul va fi sever pentru ei", a acuzat Ilham Aliyev într-un interviu acordat postului Haberturk.

Există temeri că Rusia şi Turcia ar putea fi atrase într-un conflict direct în Nagorno-Karabah.

Kremlinul a somat miercuri Azerbaidjanul şi Armenia să respecte acordul de încetare a confruntărilor.

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a acuzat din nou Grupul Minsk o entitate din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) coprezidată de Rusia, SUA şi Franţa, că aplică în continuare "tactici de tergiversare" a soluţionării conflictului din Nagorno-Karabah. "Trebuie să finalizaţi negocierile şi să redaţi teritoriile proprietarilor de drept", a spus Erdogan.

Conform organizaţiei Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Turcia, care susţine Azerbaidjanul, a transferat din Siria 1.200 de insurgenţi în Nagorno-Karabah, pentru a ajuta armata azeră. Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat că 300 de islamişti au părăsit Siria pentru a merge în Azerbaidjan.

Citește și: Gabriela Firea reacționează după declarațiile lui Tătaru și Arafat: Nu am auzit nici măcar o măsură care să vină din partea Guvernului şi care să ne garanteze limitarea răspândirii coronavirului

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a respins un apel al Statelor Unite, Rusiei şi Franţei de încetare a confruntărilor în regiunea Nagorno-Karabah, acuzând cele trei ţări că au neglijat zeci de ani conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan. Regiunea Nagorno-Karabah, o enclavă a etnicilor armeni, s-a desprins de Azerbaidjan în anii 1990, într-un conflict soldat cu circa 30.000 de morţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.